radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Otvorena 4 km duga cesta u vinogorju u Čerijencu

29.12.2017. 15:06:51
U općini Visoko, svečano je otvorena dionica nerazvrstane ceste duga oko 3 kilometara, koja se nalazi u naselju Vinično, odnosno koja prolazi kroz vinogorje u Čerijencu.
Riječ je o investiciji vrijednoj više od milijun kuna i 100 tisuća kuna. Za realizaciju projekta, Općini su odobrena sredstva u iznosu od 700 tisuća kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, 157 tisuća kuna sufinancirali su građani, odnosno vlasnici nekretnina na tom području, dok je ostatak od 243 tisuće kuna financirala Općina Visoko.

- Deset godina je trajalo traženje sredstava za realizaciju projekta. Uspjeli smo završiti projekt koji je vrijedan za našu općinu, za naše mještane. Znatno ćemo olakšati vlasnicima nekretnina na ovom dijelu dolazak do njihovih parcela, a osim toga, ova dionica za 4 kilometara skraćuje put prema autocesti -  rekao  je načelnik Općine Dragutin Mateković.

Otvorenju je nazočio saborski zastupnik Anđelko Stričak koji je ponosan što je projekt nakon punih deset godina napokon ostvaren.
- 2007. godine smo počeli s geodetskim izmjerama, međutim zbog nedostatka financijskih sredstava čekalo se ovoliko dugo da se ovaj projekt realizira. Mene zaista veseli što smo ga realizirali jer ovdje je doista netaknuta priroda koja se nalazi samo pola sata od Zagreba. To je veliki potencijal da naši OPG -ovi i ovaj kraj počinju razmišljati o seoskom turizmu – kazao je Stričak.

Uz brojne načelnike prijateljskih općina, otvorenju je nazočio i državni tajnik Mario Šiljeg u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing