radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Sport

Memorijalni rukometni turnir „Krešimir Petanjek“

29.12.2017. 08:14:07
U sportskoj dvorani Arena na Dravi održava se 7. Memorijalni rukometni turnir za dječake „Krešimir Petanjek“  u znak sjećanja na jednog od najvećih rukometnih zanesenjaka u gradu Varaždinu, ali i šire.

Turnir se igra u dvije kategorije dječaka rođenih 2004. i mlađih te dječaka rođenih 2006. i mlađih. Na turniru u svakoj kategoriji nastupa po 16 ekipa s više od 600 rukometaša.

Organizator turnira je Udruga rukometnih veterana Varaždin, uz pokroviteljstvo Grada Varaždina i supokroviteljstvo Varaždinske županije. U dva dana natjecanja odigrat će se ukupno 64 utakmice, a jučer je mlade rukometaše pozdravio i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak.

- Drago mi je da mogu u ime Županije pozdraviti mlade nade rukometa, buduće reprezentativce koji su već u svojim najranijim godinama spoznali snagu i važnost sporta. Koristim priliku da ovdje u kolijevci rukometa na ovim prostorima, u našem Varaždinu posebno pozdravim mlade rukometaše koji su došli iz Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine. Čuvajući uspomenu na pokojnog Krešimira Petanjeka, velikog rukometnog znalca i entuzijasta Udruga rukometnih veterana Varaždin promiče rukomet i ja ima na tome čestitam- rekao je zamjenik župana Paljak te naglasio kako je lijepo vidjeti ovoliku mladost na jednome mjestu.

Pozdravne riječi uputio je i predsjednik Organizacijskog odbora Boris Santo.

Krešimir Petanjek rođen je 22. 01. 1932. u Čakovcu.
Igrao je u Rukometnom klubu Sloboda od 1948. do 1955., zatim u Tekstilcu, gdje je bio i prvi trener te jedan od osnivača od 1955. do 1959. te u Varteksu od 1960. do 1962. Godine 1953. u Mariboru je položio ispit za rukometnog trenera i 1955. u Varaždinu za rukometnog  suca. Trenirao je ekipe klubova Sloboda, Tekstilac, Varteks i Koka te je sudio utakmice prvih saveznih rukometnih liga više od 15 godina.
Kod svih velikih rukometnih športskih priredbi u Varaždinu obavljao je funkcije predsjednika, dopredsjednika ili tajnika. Jedan je od osnivača »YASSA« Turnira rukometnih prvakinja. U dvije ankete Rukometnog saveza Hrvatske (1978. i 1979.) bio je izabran za najangažiranijeg rukometnog radnika u Hrvatskoj.
Posebno je zaslužan za razvoj rukometnog i masovnog sporta.

TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing