radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Proslava 25. godišnjice osnutka "PUMA"

22.12.2017. 14:51:59
Danas se održava završnica obilježavanja 25. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade Puma. U kapelici svetog Jurja u Optujskoj ulici na polaganju vijenaca okupili su se brojni uzvanici, među kojima su bila i dva ministra. Ministar branitelja Tomo Medved istaknuo je kako je ova svečanost prilika za zahvalu obiteljima 91 pripadnika Puma koji su dali život za domovinu, te svim preživjelim pripadnicima, svima njima koji su tijekom cijelog Domovinskog rata dali neizmjeran doprinos u obrani domovine.
- Ono na što sam posebno ponosan je rad Udruge 7. gardijske brigade Puma, na njihovom zajedništvu, na svemu onome što čine kako bi najranjivijima omogućili kvalitetniji život, kako bi im bili dostupni. I Ministarstvo hrvatskih branitelja ih u potpunosti u tome podržava, ostajemo jedinstveni s našim zacrtanim programskim područjima, u realizaciji svih naših ciljeva i ohrabreni ovim našim zajedništvom koje je vidljivo i ovdje u Varaždinu – istaknuo je Medved.
Ministar obrane Damir Krstičević je čestitao na 25. obljetnici ustrojavanja 7. gardijske brigade Puma.
-Meni je drago da smo donijeli odluku da se naše Pume vrate kući i već ove godine krenuli smo s tim projektom, a završit ćemo ga u naredne dvije godine i Pume će se vratiti kući. Njihov dolazak u Varaždin je u funkciji sigurnosti i u funkciji pomoći lokalnom stanovništvu. Imamo potporu i Grada Varaždina i Varaždinske županije – dodao je Krstičević.

Nakon polaganja vijenaca, u Hrvatskom narodnom kazalištu je održana središnja svečanost proslave 25. godišnjice osnutka 7. gardijske brigade "PUMA".
Sutra na podrumskoj sceni Zvonimir Rogoz u 21 sat počet će koncert  varaždinskih rock snaga za Pume.  Ulaz je besplatan.  Do 21. siječnja u palači Herzer postavljena je izložba o Pumama. Organizatori asu Udruga veterana 7. GB Puma i Gradski muzej Varaždin.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing