radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Svečano je otvoren vrtić u Gornjem Knegincu

22.12.2017. 09:29:08
U Gornjem Knegincu otvoreni je novi dječji vrtić - najmoderniji u našoj Županiji. Na otvorenju su osim načelnika Općine Gorana Kaniškog bili i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, potpredsjednik Vlade, ujedno i ministar graditeljstva te prostornog uređenja Predrag Štromar, saborski zastupnik Anđelko Stričak te državni tajnik dr.sc. Marin Strmota. Izgradnja te opremanje vrtića koštalo je više od 12 milijuna kuna, a izgradnju je  u potpunosti financirala Općina, dijelom iz proračunskog viška,  dijelom iz kredita.

Nakon pozdravnih riječi načelnika Kaniškog, prisutnima se obratio župan Čačić koji je rekao kako je vodstvo u ovoj općini uvijek bilo dinamično i ispred svog vremena - često na svoju štetu, aludirajući na novu raspodjelu proračunskih sredstva u jedinice lokalne samouprave.
- Samo Varaždin i Kneginec u novoj preraspodjeli budžetskoj poravnanja nisu bili dobitnici. Razgovarao sam s načelnikom Kaniškim koji je rekao kako je puno zadovoljniji kada je u poziciji kada mu se ne treba davati, nego da mu se daje - rekao je župan Čačić te dodao kako je Kneginec najbogatija i najuređenija općina u županiji.

- Čestitke svima na ovome prekrasnome zdanju. Budite ponosni na novoizgrađeni vrtić – poručio je župan mještanima. Nakon službenog otvorenja kojeg su svojim nastupom uljepšala i djeca predškolske dobi, uzvanici i mještani su razgledali  prostorije vrtiće.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing