radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Darivano je 19-ero djece u Općini Maruševec

20.12.2017. 15:20:28
Načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša te župnik Župe Svetog Jurja u Maruševcu vlč. Krunoslav Milovec jučer su primili  19-ero novorođene djece i njihove roditelje u općinskim prostorijama.

Načelnik Šprem je tom prilikom izjavio kako se nada će se u narednim godinama natalitetna politika na području općine poboljšati, a u tom će procesu Općina doprinijeti kroz povećanja rodiljnih naknada.
- U novom je općinskom proračunu predviđeno povećanje sredstava za novorođenu djecu koje će iznositi 1.500 kuna za prvo dijete, 2.000 za drugo i 3.000 kuna za treće i svako iduće dijete. Do sada je Općina za tzv. socijalnu politiku izdvajala oko milijun kuna godišnje, a novi proračun predviđa povećanje tog iznosa na 1.400.000 kuna, a sve u cilju poboljšanja demografske slike Općine Maruševec, pojasnio je načelnik Damir Šprem.

Okupljenim roditeljima obratio se i zamjenik načelnika Mario Klapša koji je istaknuo kako Općinu Maruševec veseli što u zadnjih nekoliko godina na svakom primanju broj roditelja i novorođene djece ne pada. -Naknada za rođenje djeteta tek je jedna od mjera pronatalitetne politike, no one ipak mnogo govore o odnosu općine prema mladim obiteljima, prema djeci i demografskom problemu s kojima se sve općine i gradovi moraju nositi. Općina Maruševec brine o svojim najmlađim mještanima kroz ovakve naknade, potom kroz njihovo osnovnoškolsko obrazovanje nabavkom radnih bilježnica, sufinanciranjem autobusnog prijevoza i školske kuhinje, pa sve do fakulteta kroz stipendije studentima. Koristimo sve mogućnosti da mlade ljude zadržimo u svojoj općini, a od iduće godine financijska će pomoć biti veća, rekao je zamjenik načelnika Mario Klapša.

Općini Maruševec pronatalitetna politika je neophodna i visoko među prioritetima, a tome u prilog govori i ovo treće primanje i darivanje novorođene djece u ovoj godini, u kojoj je do danas rođeno 51 dijete.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing