radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

Predstava "Anatomija mačke" u HNK Varaždin

19.12.2017. 15:57:30
U Hrvatskome narodnom kazalištu u Varaždinu večeras će se s početkom u 19:30 sati odigrati plesna predstava «Anatomija mačke» autorica Petre Hrašćanec i Ksenije Zec.

Riječ je o moćnome solu za čiju je izvedbu Petra Hrašćanec nominirana za Nagradu hrvatskoga glumišta, iako ju je već ranije osvojila. «Anatomija mačke» u Varaždin stiže kroz suradnju HNK Varaždin s Plesnom mrežom Hrvatske, projektom koji omogućuje izabranim predstavama suvremenog plesa i fizičkog kazališta izvođenje za publiku širom zemlje.

Predstava spaja tehniku suvremenog plesa sa studijom anatomije životinja, izmičući apsolutnoj kontroli interpretacije pa svaka izvedba ostvaruje mogućnost novoga gledanja. -Tjera te da se smiriš i da shvatiš da postoji vrijeme trajanja neke određene akcije i da jednostavno probaš uživati u tome što se sada događa ispred tebe - kazala je Petra Hrašćanec.

Kritika izvedbu opisuje kao kompaktnu, napetu i s neočekivanim rješenjima, a karakterizira ju raskošan koreografski zapis obje autorice. Predstava je nastala u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih i Umjetničke organizacije 21:21.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing