radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Betlehemsko svjetlo stiglo u Varaždin

18.12.2017. 15:57:30
Članovi izviđačkih odreda iz Čakovca, Lepoglave, Ludbrega i Varaždina, zajedno sa Zdrugom katoličkih skauta Varaždinske biskupije, unijeli su u varaždinsku katedralu Uznesenja BDM na Nebo u nedjelju 17. prosinca na večernju svetu misu betlehemsko svjetlo mira.

Kao i prethodnih godina izviđači su betlehemsko svjetlo donijeli u katedralu tradicionalno na treću nedjelju došašća, a predali su ga varaždinskom biskupu mons. Josipu Mrzljaku koji je predvodio svečano euharistijsko slavlje.

Darujemo vam svjetlo da ga sa zahvalnošću i pažnjom odnesete svojim obiteljima i prijateljima, ali i osamljenima koje možda nitko neće posjetiti. I njima da prenesete ovu priču o svjetlu koje svaki put iznova budi novi doživljaj u srcu, novu nadu za život i novu snagu za ljubav - kazala je predstavnica izviđača.

Varaždinski biskup kazao je kako se radujemo svjetlu što je stiglo u katedralu jer ono je zapravo sam Gospodin Isus. On je sam za sebe rekao “Ja sam svjetlo svijeta”. Želimo u tom simbolu svjetla upoznati Isusa, poručio je otac biskup.

U svojoj propovijedi mons. Josip Mrzljak je podsjetio kako je vrijeme adventa - vrijeme čekanja. Predstavlja simbolično vrijeme Staroga zavjeta, vrijeme prije nego je došao Isus na ovaj svijet.

Nakon svete mise brojni vjernici na betlehemskom su svjetlu upalili svoje svijeće koje su nosili svojim kućama. Svjetlo će do Božića biti prisutno u katedrali i svi koji to žele moći će tijekom došašća na njemu upaliti svoje svijeće i odnijeti betlehemsko svjetlo svojim kućama.
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing