radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Ulaganja u ludbeški Zavod za hitnu medicinu

18.12.2017. 15:54:48
U ispostavi Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije u Ludbregu danas je pušten u rad AutoPulse sustav za oživljavanje vrijedan 110.388,50 kuna s PDV-om, a puštanju u rad su nazočili i zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin te ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec koji su obišli i novouređeni nastavni centar za izvanbolničku hitnu medicinu.

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije za sada ima pet uređaja, za svaku ekipu po jedan uređaj (dva u Varaždinu, po jedan Novi Marof, Ivanec i sada Ludbreg) a, dostupnost je jednaka za cijelu Varaždinsku županiju.

Također, Zavod je uz nabavu autopulsa u Ludbregu zaokružio i uređenje svog nastavnog centra za izvan bolničku hitnu medicinu, koji se sa dosadašnjih 38,69 m2 proširio na 88,24 m2, te time omogućio rad u tri prostorije, sa svom potrebnom opremom i sredstvima. Vrijednost investicije je 153.386,08 kuna i u cijelosti je financirana sa sredstvima Ministarstva zdravstva.

Zamjenik župana Robert Vugrin iskazao je zadovoljstvo ovom investicijom.

- Nekoliko investicija u posljednjih godinu dana zasigurno pridonosi podizanju standarda u ludbreškoj ispostavi Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Uređaj AutoPulse koji smo danas pustili u pogon na terenu koriste stručno osposobljeni djelatnici za pomoć u slučaju dijagnosticirane kliničke smrti, koristi se na terenu za reanimaciju, a koliko smo upoznati najviše se koristi kod transporta srčanih bolesnika iz varaždinske bolnice u KBC Rebro u Zagrebu.  Drago mi je da Zavod ulaže u opremu i u ljudstvo i zato je važno da ovdje imao jedan moderni, dobro opremljeni novi Nastavni centar ZHM. U Hrvatskoj je samo osam takvih centara. I Županija i resorno Ministarstvo prepoznali su važnost tog projekta, stoga smo osigurali mnogo veći prostor koji je povećan s 38 na 88 kvadratnih metara i jako dobro ga opremili – rekao je zamjenik župana Vugrin te dodao kako je iznos od  153.386,08 kuna u cijelosti financirani od strane  Ministarstva zdravstva.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec je naglasio kako je puštanjem u rad AutoPulsa dostupnost zdravstvene zaštite u cijeloj županiji ujednačena. 

-Ovaj uređaj funkcionira tako da se najprije uzme mjera prsnog koša, nakon čega uređaj počinje s masažom srca, jednakim tempom i jednakim pritiskom gotovo beskonačno, koliko god traje baterija – rekao je  Mladen Smoljanec.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing