radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

Energetski je obnovljen dio OŠ u Novom Marofu

15.12.2017. 12:59:15
Dovršena je energetska obnova dijela zgrade Osnovne škole u Novom Marofu koja je uključivala izradu toplinske fasade i zamjenu dotrajale vanjske stolarije pvc prozorima s troslojnim izo staklom. Azbestne salonitne ploče na krovu zamijenjene su s pokrovom od valovitog, čeličnog, pocinčanog, plastificiranog lima.
-Unazad četiri godine u osnovnu školu je investirano oko 3 milijuna kuna - naglasio je Siniša Jenkač.
Varaždinske županije osigurala je 380.435,00 kuna, a 700.000 kuna dobiveno je na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. U tijeku je i obnova krova škole u Mađarevu, investicija vrijedna oko 150 tisuća kuna.

Gradonačelnik Jenkač tom je prilikom najavio i zamjenu postojećih rasvjetnih tijela u nekoliko novomarofskih ulica, a jedna od njih je i Zagorska ulica kojom cirkulira velik broj učenika.

Najavljeni su radovi osvjetljavanja, odnosno micanja ovih prastarih gljiva u Zagorskoj ulici, u Ulici kralja Tomislava, te na šetnici uz potok Koroščak, zapravo onog centralnog dijela Novog Marofa – kazao je Jenkač.
Investicija je vrijedna oko 800 tisuća kuna. 600 tisuća kuna sufinancira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a dio su sredstva Grada Novog Marofa.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing