radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

Božićni koncert u Srednjoj školi u Maruševcu

15.12.2017. 10:35:44
U organizaciji Srednje škole Maruševec s pravom javnosti, u velikoj dvorani u školskom kampusu održan je već tradicionalni predbožićni koncert učenika i zaposlenika Srednje škole u Maruševcu i zbora Osnovne škole Gustav Krklec iz Maruševca. 

Dobrodošlicu je izrazila ravnateljica Srednje škole Maruševec Đurđica Garvanović Porobija, koja je istaknula značaj najradosnijeg kršćanskog blagdana kao vremena duhovne priprave, sinergije, praštanja i zbližavanja. Učenici i zaposlenici škole u predbožićnom glazbenom programu izveli su božićne pjesme te tako doprinijeli blagdanskom ozračju u Maruševcu. 

Poseban gost na koncertu bio je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, koji je u Srednju školu u Maruševcu stigao u pratnji đakona Marka Domitera i župnika Župe Maruševec Krunoslava Milovca. U svom govoru, biskup Mrzljak je podsjetio na rođenje Isusa Krista kao prijelomni događaj u ljudskoj povijesti, kao i na duboku radost koju čovjek osjeća kada zna da Bog dolazi k njemu, te je zaželio građanima sretan i blagoslovljen Božić.

Koncertu su nazočili i načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša, koji su se uoči koncerta sastali s biskupom Mrzljakom te ga izvijestili o napretku projekta Kulturnog centra Maruševec, za koji je Varaždinska biskupija Općini Maruševec darovala zemljište u blizini Crkve Svetog Jurja u Maruševcu.TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing