radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Djecu u bolnici posjetili vrtićki mališani

14.12.2017. 09:37:33
Mališani iz Dječjeg vrtića Varaždin, iz vrtića u Kućanu, posjetili su djecu koja se nalaze na liječenju na Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Varaždin.

Posjeti vrtičkih mališana bolesnoj djeci već je postala tradicija, a dio je projekta koji se provodi u vrtiću.
- Kroz projekt razvijamo kod djece senzibilnost prema bolesnima, prema starijima, prema napuštenima, a jako nam je važno da kod djece osvijestimo važnost zdravlja i pravilne osobne higijene -  rekle su odgojiteljice  Bosiljka Kuhar i Nikolina Kudelić.
Djeca su zajedno izrađivali novogodišnji nakit, a na ranijoj radionici u vrtiću, zajedno s roditeljima, vrtićki mališani su izradili poklone te kupili slikovnice koje su darovali bolesnoj djeci.

- Zahvaljujemo mališanima i tetama iz Dječjeg vrtića Kućan što su nas se sjetili i ove godine - kazala je voditeljica Odjela za pedijatriju Nataša Mesarić Antončić, dr. med., koja je dodala da je trenutno na liječenju desetak djece.
- Više ih je u dnevnoj bolnici jer pokušavamo što više djece liječiti kroz dnevnu bolnicu tako da ne moraju ostati na Odjelu. U sve mjesece godine, a pogotovo sad pred blagdane, pokušavamo da budu u krugu svojih obitelji, a da k nama dolaze samo na terapije koje su im potrebne. Djeca se vesele druženju sa svima koji nas se sjete u prosincu, a pogotovo se vesele poklonima -rekla je Mesarić Antončić.

Mali pacijenti obradovali su se poklonima, a Dječjem vrtiću Kućan zahvalnicu Opće bolnice Varaždin uručila je pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić, mag. med. techn.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing