radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Novi Centar za socijalnu skrb u Novom Marofu

13.12.2017. 15:15:37
Nakon 10 godina pripreme, konačno je počela izgradnja Centra za socijalnu skrb u Novom Marofu. Investitor je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a uskoro slijedi polaganje kamena temeljca kojem će nazočiti ministrica Nada Murganić, najavio je danas tijekom obilaska radova gradonačelnik Siniša Jenkač.

- Trenutno se radi potporni zid zbog susjeda s kojima smo rješavali imovinsko - pravne probleme i odnose. Investicija je vrijedna 8 milijuna kuna – kazao je zadovoljno gradonačelnik Jenkač.
Grad je dao zemljište za izgradnju novog Centra, a zauzvrat će dobiti prostore u sadašnjoj zgradi Centra za socijalnu skrb. Dio prostora bit će namijenjen umirovljenicima, dok će drugi dio prostora biti ponuđen poduzetnicima s područja Novog Marofa kako bi u njemu smjestili svoje urede. Zgrada novog Centra za socijalnu skrb smještena je nasuprot Dječjeg vrtića Novi Marof. Gradonačelnik Jenkač je pritom istaknuo da će se u budućnosti ovaj dio grada, uz dolinu potoka Koroščak, urediti kao stambena zona.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing