radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Zabava i događanja

U povodu 25. obljetnice osnutka "PUMA"

12.12.2017. 15:35:22
U povodu obilježavanja 25. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade „PUMA“, u palači Herzer u Varaždinu večeras u 18 sati otvara se izložba o toj vojnoj postrojbi.
Izložba je jedan u nizu programa priređenih tom prigodom, među kojima su koncerti, kazališna predstava, likovna kolonija,  javna tribina, sportske manifestacije srednjoškolaca Varaždinske županije, predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola te svečana akademija.   

Ratni put 7. gardijske brigade „PUMA“ prikazuje se kroz dokumentarni i multimedijski materijal, uz koji će biti predstavljeno i naoružanje korišteno u Domovinskom ratu, posuđeno od Udruge „Karlovački počasni vod ZNG '91“, kao i vojna odlikovanja koja je za izlaganje ustupila Predsjednica Republike Hrvatske i Ured predsjednice RH. Također, na izložbi su zastupljene i slike umjetnika, nastale na prigodnoj likovnoj koloniji.

Izložbom poput ove želi se naglasiti uloga i doprinos pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“ u stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske, a ujedno i promicati važnost čuvanja stečevina Domovinskog rata. 

Organizator izložbe, postavljene za razgled do 21. siječnja iduće godine, je Udruga veterana 7. gardijske brigade „PUMA“ u suradnji s Gradskim muzejom Varaždin.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing