radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Zabava i događanja

Najava humanitarnog događanja za Zakladu Vita

11.12.2017. 11:14:22
Sarma koju će pripremiti Damir Crleni, predstavnik Udruge kuhara Varaždinske županije  po cijeni od 10 kuna i varaždinski klipić po cijeni od 2 kune, posjetitelji će moći kupiti ove subote, između 10 i 13 sati, u atriju Varaždinske palače, u sklopu humanitarnog adventskog događanja.

- Prikupljeni novac namijenjen je županijskoj Zakladi za pomoć djeci Vita, odnosno za pomoć roditeljima djece koja boluju od malignih i drugih teških bolesti - najavila je danas posebna savjetnica župana Varaždinske županije Natalija Martinčević.

Osim prikupljanja sredstava za Zakladu Vita, cilj događanja je i promocija autohtonih proizvoda Varaždinske županije. Varaždinsko zelje je zaštićeno na razini Europske unije, kao i Zagorski puran, dok je Varaždinski klipič zaštićen na razini Hrvatske, a pokrenut je i postupak zaštite na razini Europske unije.

- Strateški smo odredili da idemo u jačanje naših autohtonih proizvoda, pa će sljedeće godine biti organiziran niz događanja kojima će se promovirati i bučino ulje – napomenula je Natalija Martinčević.
Varaždinska županija se ove godine prvi put uključila u događanja u sklopu Adventa u Varaždinu. – Županijsku palaču smo pretvorili u adventski kalendar kojim promoviramo prirodne ljepote i kulturnu baštinu naše županije. Namjera je i da ovu prekrasnu palaču još više otvorimo građanima, pa je naša želja uključiti je u što više događanja – rekla je savjetnica župana.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing