radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Zabava i događanja

Održana je manifestacija "Božić v Sračincu"

11.12.2017. 08:55:33
Tradicionalna manifestacija „Božić v Sračincu“ koju organizira Udruga žena "Preslica" održana je ove subote u Domu kulture u Sračincu.

Program je osmišljen tako da djeca i odrasli iz cijele općine, ali i županije aktivno sudjeluju kao izlagači ili izvođači. Na izložbi se tako moglo vidjeti mnogo božićnih i novogodišnjih ukrasa koje su izrađivali hobisti, udruge, ali i djeca iz Dječjeg vrtića „Bambi“, te djeca učeničke zadruge „Zvir“ iz Osnovne škole Sračinec. Održane su tri priredbe. U jutarnjim satima nastupila su djeca iz Dječjeg vrtića „Bambi“ te dječja dramska grupa „Zvjezdice“, a nakon nastupa djeca i roditelji aktivno su se uključili u kreativnu radionicu. Poslijepodne su nastupili mali pjevači, te plesna grupa iz Osnovne škole Sračinec. U večernjim satima predstavljena je knjiga „Svatovski običaji Sračinca“, a nastupili su i KUD „Strahoninec“ iz Strahoninca, KUD „Benedikt“ iz Svibovca Podravskog, KUD "Zavičaj" iz Sračinca, te domaćini, Udruga žena „Preslica“.

- Htio bih pohvaliti organizatorice iz Udruge žena Preslica, što su nam i ove godine pripremile ovako lijepi Božić v Sračincu. Danima prije održavanja ove manifestacije pripremale su kolače na tradicijski način, kako su se nekad pripremali za svadbe. Njima su se počastili svi posjetitelji priredbe. Bila je ovo prilika da se posjetitelji upoznaju i sa svadbenim običajima našeg kraja, a uskoro očekujemo i knjigu o tome kako su se ženili naši stari. Žene iz Preslice za sve su izlagače Božićnog sajma pripremile doručak, a kući ih u večernjim satima ispratile večerom. - izjavio je nakon manifestacije načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing