radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Gospodarstvo

2.7 milijuna kuna za ceste u Varaždinskoj županiji

08.12.2017. 13:32:12
U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisani su ugovori o dodjeli sredstava županijskim upravama za ceste. Novac će se koristiti za održavanje, rekonstrukciju i građenje županijskih i lokalnih cesta za ovu godinu. Dodijelit će se ukupno 100 milijuna kuna, od kojih je nešto više od 2 milijuna 700 tisuća kuna namijenjeno Županijskoj upravi za ceste Varaždinske županije.

Na potpisivanju ugovora u Zagrebu, uz ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog, bio je saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak, te u ime ministarstva državni tajnik Tomislav Mihotić. Stričak je tom prilikom izrazio  zadovoljstvo što je Vlada RH-a i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture osiguralo dodatnih 100 milijuna kuna koja će se direktno uložiti u lokalne prometnice. Zadovoljan je što je ŽUC dobio više od 2,7 milijuna kuna dodatnih sredstava.

I prije donošenja proračuna, za koje su pojedini skeptici govorili da je "prenapuhan", tvrdio sam da je povećanje planirano na realnim osnovama. Upravo ova sredstva koja s državne razine stižu u proračun ŽUC-a to potvrđuju. Sa dodatnih 2,7 milijuna kuna otvoriti ćemo nova gradilišta odnosno rekonstruirati i izgraditi nove prometnice na području naše županije – kazao je nakon potpisivanja ugovora Stričak.

Najavio je da neće stati samo na tome već da ima novih konkretnih najava stizanja dodatnih sredstva s nacionalne razine.
-Zajedno sa Vladom RH-a i resornim ministarstvima, radimo zajednički na projektima koji će se realizirati u narednom razdoblju. Sve je na realnim osnovama i ovo je potvrda da će proračun rasti i da nije "prenapuhan" kako su to neki ocijenili – zaključio je Stričak, podsjetivši da je isto potvrdio i župan Varaždinske županije Radimir Čačić prilikom nedavnog izglasavanja proračuna.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing