radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Zamjenik Vugrin primio volontere Udruge "Srce"

08.12.2017. 13:13:00
Danas je u Županijskoj palači upriličen prijem za volontere Udruge za palijativnu pomoć „Srce“ Novi Marof. Volontere je primio zamjenik župana Robert Vugrin povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca.

- Ovo je prilika da se ljudima, volonterima koji nesebično daju svoje vrijeme i energiju zahvalimo na njihovoj pomoći. Danas smo primili volontere Udruge za palijativnu pomoć „Srce“ iz Novog Marofa. Ovim putem im zahvaljujem na pomoći i brizi oko bolesnika, ali i njihovih obitelji kojima je najviše potrebna pomoć kroz razgovor i aktivnosti. Ove godine jako pričamo o palijativi pa je i ovo jedan dio priče s kojom želimo otvoriti svijest ljudi prema palijativnoj skrbi - naglasio je zamjenik Vugrin.

Udruga za palijativnu pomoć ''Srce'' Novi Marof osnovana je u srpnju 2014. godine, a broje 20 volontera koji su za sada jedini educirani volonteri na području Varaždinske županije za rad sa palijativnim bolesnicima i obiteljima. Skidanje stigme sa Službe Novi Marof veliku zaslugu imaju i volonteri i članovi udruge ''Srce'' koji se bave raznim aktivnostima, od uređenja cvjetnih gredica i dječjeg kutka koji prve ugledaju posjetitelji u krugu bolnice, do uređenja interijera odjela palijative da palijativni bolesnici i obitelj osjete domaćinski ugođaj. Organiziraju obilježavanja blagdana zajedno sa dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školam, vođenje bolesnika na Sv. misu i promicanje duhovnosti kao sastavni dio palijativne skrbi.

- Želja nam je i dugoročan cilj proširiti volontiranje u palijativnoj skrbi na cijelu županiju, jer su volonteri važan dionik na svim razinama palijativne skrbi. Biti volonter u palijativnoj skrbi je plemenito i neprocjenjivo tako da zaslužuju svu pohvalu, ali  volonteri dobivaju najviše, a to je ''unutarnji mir'' i zahvalnost koju spoznaju kroz rad sa palijativnom bolesnicima i obitelji - rekla je Nataša Dumbović, koordinatorica volontera palijativne skrbi Varaždinske županije i koordinatorica volontera Udruge „SRCE“.

Uz zamjenika Vugrina prijemu je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorka Horvat.

 
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing