radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Održan kolegij gradonačelnika Čehoka

08.12.2017. 13:06:17
Budući da su u prijedlog proračuna Grada Varaždina uključeni i prihodi proračunskih korisnika,  proračun za 2018. godinu iznosit će 270 milijuna kuna, rečeno je danas na kolegiju gradonačelnika Varaždina Ivana Čehoka.

Svjetlovodna distribucijska mreža, odnosno brzi internet za sve građane, uređenje biciklističkih staza, aglomeracija koja kreće već sljedeći tjedan u Zbelavi, nastavak POS stanogradnje za liječnike, profesore na sveučilištima i djelatnike MORH-a, projekt usklađivanja katastarskih i zemljišnih knjiga i sređenje katastra gradske imovine, provedba agende Zeleni grad, odnosno provedba Zakona o održivom gospodarenjom otpadu, projektiranje i ugovaranje projekta Kučanske rampe, pilot projekt socijalnog uključivanja, izgradnja umirovljeničkog naselja za koji će se raspisati međunarodni natječaj,  povećanje sredstava za sport,  sufinanciranje izgradnje kotlovnica i liftova u zgradama, uređenje javnih parkirališta oko visokostambenih naselja, uvođenje gradskog TV kanala, spajanje gradskih ustanova izgradnja Tehnološkog parka i osuvremenjavanje kulturne ponude okrenute mlađim naraštajima dio su projekata koje  planira realizirati Grad Varaždin – najavio je gradonačelnik Čehok.

Upravni odjel za komunalni sustav i urbanizam dobit će 64 milijuna kuna, Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša dobit će 956 tisuće kuna. U Upravni odjel za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju odlazi 9 milijuna i 154 tisuće kuna, dok u Upravni odjel za poslove gradonačelnika odlazi 900 tisuća kuna. U Upravni odjel za društvene djelatnosti odlazi najviše proračunskih sredstava, ukupno 111 milijuna kuna. 16 milijuna i 500 tisuća kuna dobiva Upravni odjel za poslove Gradskog vijeća, mjesnu samoupravu i opće poslove, dok Upravni odjel za financije , proračun i javnu nabavu dobiva  65 milijuna i 422 tisuće kuna.

Osim razrade proračuna, na kolegiju je bilo riječi i o ustrojstvu Grada Varaždina,  Broj upravnih odjela ostaje isti, ali će doći do reorganizacije unutar odjela koja će posljedično značiti otvaranje dva nova ureda, Ured za kontroling i Ured redarske službe koji će biti direktno odgovorni gradonačelniku.

- Odjel kontrolinga, odnosno odjel financijske i upravne forenzike, bavit će se time da počešlja sve ugovore, stare i nove, i da sugerira kako što ekonomičnije ugovoriti ili završiti posao za Grad i građane - rekao je gradonačelnik Čehok. Ujedno je objasnio kako će Ured redarske službe biti izdvojen iz Odjela za komunalni sustav i urbanizam kako bi bio bolje na korist građana. Tako će dežurno redarstvo biti dostupno svakog dana od 7 do 22 sata na broj mobitela 0994200200.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing