radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Gospodarstvo

Zlato u Seoulu za Bernardin krevet

08.12.2017. 11:15:44
Nakon što je tvrtka Bernarda iz Puščina osvojila zlatnu medalju na 45. salonu inovacija u Ženevi, zaredale su srebrne medalje na ARCA-i međunarodnoj izložbi inovacija u Zagrebu i Međunarodnom sajmu inovacija u Nürnbergu. Veliko iznenađenje uslijedilo je na najvećem sajmu inovacija u Aziji u korejskom Seoulu gdje je medicinski električni krevet  Lift&Go osvojio zlatnu medalju. 

Inovator Boris Perovski u suradnji s Bernardinim razvojnim timom kojeg vodi Pavao Roško, vođen idejom i iskustvom da je suvremena medicinska njega nezamisliva bez kreveta koji omogućuje pozicioniranje pacijenata u više položaja, kreirao je Lift&GO medicinski električni krevet za ležanje, sjedenje, lakše ustajanje i stajanje pacijenata s određenim zdravstvenim poteškoćama. 

Krevet Lift&GO oblikovan je da korisniku omogući optimalnu razinu neovisnosti i slobode pokreta. Jednostavnom upotrebom daljinskog upravljača korisnik odabire željeni položaj. Podnica madraca je konstruirana od tri dijela koja se dižu pojedinačno ili zajedno u zavisnosti od potreba i zdravstvenog stanja osoba koje ga koriste. Na podnicu je ugrađen specijalni trodijelni madrac koji omogućuje nesmetano pomicanje podnica, a ne ugrožava stabilnost tijela korisnika.  Prilagođenim dizajnom kreveta Lift&GO izbjegnut je klasičan bolnički izgled kreveta kako bi se što bolje uklopio i u kućni interijer.


Na sajmu  je predstavljeno više od 740 inovacija iz 34 zemlje svijeta. Sudjelovanje hrvatskih inovatora na 13. Međunarodnom sajmu inovacija, najvećem takve vrste u Aziji, organizirala je Udruga inovatora Hrvatske, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore. Hrvatska je na sajmu predstavila osam inovacija od kojih su dvije inovacije nagrađene zlatnom, četiri srebrnom i jedna brončanom medaljom. 


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing