radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Večeras počinje molitva krunice u crkvi sv. Nikole

06.12.2017. 15:53:24
Po uzoru na molitvenu zajednicu “Srce Isusovo“ koja molitvom objedinjuje različite molitvene i župne zajednice u više od pedeset hrvatskih gradova, i u Varaždinu će se, u organizaciji Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije i molitvene zajednice “Srce Isusovo“ započeti s molitvom krunice svake srijede od 20 sati u župnoj crkvi sv. Nikole.

Pod geslom „Srcima okrunimo Mariju“, molitva će se u vrijeme adventa i božićnih blagdana održavati u samoj crkvi dok će se s prestankom „vanjske buke“ preseliti kod kipa Bogorodice u niši zida župne crkve sv. Nikole.

Put molitvene zajednice “Srce Isusovo“ koji je započeo molitvom krunice na zagrebačkim Kamenitim vratima svakog utorka, bio je vrlo skroman, a danas se proširio i broji na stotine članova koji redovito mole pred čudotvornom slikom Majke od Kamenitih Vrata okupljajući mlade i stare, obitelji i djecu u molitvi na različite nakane koje se kreiraju spontano ili su prije oblikovane i poslane na službeni e-mail ili facebook stranicu, do dana uoči molitvenog susreta.

Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije pozivaju sve da im se pridruže svake srijede počevši od večeras, kada će na prvi susret doći Alan Hržica, voditelj molitvene zajednica “Srce Isusovo“ te pjevač duhovne glazbe.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing