radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Sutra Dan ljubaznosti u prometu

05.12.2017. 10:32:59
Učenici Strojarske i prometne škole Varaždin šestu godinu zaredom u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske provodit će akciju „Dan ljubaznosti u prometu“.

Akcija će se provoditi povodom Dana grada Varaždina,  sutra od 10 do 12 sati, a njome će se obuhvatiti osam najfrekventnijih pješačkih prijelaza u blizini centra grada Varaždina. Cilj akcije je uspostaviti tolerantniji odnos između vozača i pješaka, odnosno potaknuti vozače da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima. 

Učenici će biti prepoznatljivi po žutim prslucima. Na odabranim prijelazima bilježit  će podatke o savjesnim i nesavjesnim postupcima vozača, te dijeliti letke s apelom za ljubazno ponašanje prema pješacima. Nakon završenog bilježenja podataka i odabira određenog uzorka vozača koji su pravilno postupali u prilazu pješačkom prijelazu, odabrat će se najsavjesniji vozači grada Varaždina, za koje će biti osigurane nagrade. 

Akcija će se provesti pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, uz suradnju Policijske uprave, gradske Turističke zajednice i HAK-a.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing