radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Zabava i događanja

Sutra se otvara Studentski dom u Varaždinu

01.12.2017. 16:01:06
U Varaždinu se sutra otvara jedan od najmodernijih studentskih domova u ovom dijelu Europe, kao dio treće faze izgradnje Sveučilišnog kampusa Varaždin. Pored postojećg studentskog doma izgrađen je novi. Na pet katova su uređene sobe i zajedničke prostorije za  studente - dnevni boravci, male kuhinje, učionice i krovne terase, a u novi je prostor moguće smjestiti 600 studenata. Sve sobe imaju svoje kupaonice, a dizajnirane su na način da kroz upotrebu prirodnih materijala, prozorskih senzora svjetlosti i kvalitetne rasvjete prostora čine ugodan i harmoničan prostor za život studenata.

Novi dom ima podzemnu garažu s dva punjača električnih automobila uz 284 parkirna mjesta. U prizemlju su uprava Studentskog centra, studentski klub, medicinska ambulanta, Student servis, samouslužna praonica rublja za studente  veliko spremište za bicikle. U dvorišnom prostoru Centra uređen je solarni park sa solarnim drvom i dvije klupe, sportsko igralište je na istoku i uz doma su uređena i dva zabavna fitness parka sa spravama za vježbanje.

Sveučilišni kampus Varaždin zamišljen je kao mjesto dugoročnog razvoja i primjene najviših tehnologija u zaštiti okoliša.  Solarne elektrane na restoranu i novom domu, ekološki građevni materijali, korištenje kišnice kao sanitarne vode, sustavi dizalica topline voda-voda za grijanje i hlađenje, racionalno korištenje energije, te sortiranje i odlagaje otpada u podzemne spremnike, niskoenergetska potrošnja i energetski certifikat A+, samo su neke od karakteristika koje ovaj kompleks čine jednim od prvih takve vrste u ovom dijelu Europe.
Realizacijom projekta studentima u  Varaždinu omogućen je kvalitetan studentski standard što bitno doprinosi razvoju visokog školstva u gradu. Ukupna investicija je 141 i pol milijuna kuna i u  cijelosti je financirana  bespovratnim sredstavima iz fondova Europske unije, a zemljište je poklonio Grad Varaždin.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing