radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Za Hitnu je nabavljen vanjski defibrilator

01.12.2017. 13:33:14
Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije opremljen je prijenosnim, višenamjenskim automatskim vanjskim defibrilatorom, nabavljenim pomoću decentraliziranih sredstava.
Uređaj je dizajniran je za sve reanimacijske situacije, a njegova konstrukcija ga čini idealnim u uvjetima prijenosa ili prijevoza pacijenta, odnosno pogodan je za zahtjevan rad na terenu. Župan Radimir Čačić naglasio je kako je ovo deseti takvi uređaj u varaždinskom Zavodu, ali najmoderniji:
- Ono što je važno reći da je ovo treći najmoderniji generacije. To je sasvim druga kvaliteta intervencije. Pred nama je zadatak da idemo u obnovu cjeline, tog instrumentarija i te vrste opreme. Riječ je o 140 tisuća kuna i mi ćemo u relativno kratkom roku nabaviti još dva takva uređaja kako bi se timovi dodatno opremili, odnosno kako bi svih 5 timova imalo barem po jedan vrhunski, najmoderniji uređaj – rekao je Čačić.

Zoran Žeželj, glavni tehničar Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, kazao je kako ovaj aparat može podnijeti sve fizičke napore i sva stanja. Najvažnija činjenica je ta da će medicinsko osoblje biti upoznato sa stanjem pacijenta i prije njegove same hospitalizacije.
- To je dijagnostički terapijski aparat prilikom čijeg uključenja mi dobivamo parametre kao što su rad srca, saturacija, krvni tlak, CO2 i slično. Mi te podatke automatski snimamo i prenosimo kod primopredaje pacijenta – rekao je Žeželj.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing