radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Nova javna rasvjeta u Novom Marofu

30.11.2017. 12:06:47
Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač jučer je s predstavnicima tvrtki, zajednicom ponuditelja Cotra  iz Varaždina i Hranić-DDV  iz Ivanca, potpisao ugovor o rekonstrukciji i građenju energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete. 

Riječ je o radovima vrijednim 812 tisuća kuna, zahvaljujući kojima će se u samom centru Novog Marofa značajno unaprijediti postojeća javna rasvjeta te postaviti nova na pojedinim mjestima, gdje je dosad nije bilo. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sudjeluje u sufinanciranju sa 600 tisuća kuna.

– U dijelu Zagorske ulice, dijelu Ulice kralja Tomislava i Ulici Augusta Šenoe mijenja se postojeća rasvjeta novom, ekološki učinkovitom LED rasvjetom. U dijelu Ulice Tina Ujevića, dijelu Ulice Miroslava Krleže, dijelu Ulice kralja Tomislava, te uz potok Koroščak gradi se nova ekološki učinkovita LED rasvjeta s obzirom na to da na tim lokacijama rasvjeta trenutno ne postoji – pojasnio je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Jenkač.

– Riječ je o još jednom od projekata koji je važan za podizanje standarda života i stvaranja boljih uvjeta za naše Novomarofčane, a u kojem nas prati Vlada RH-a odnosno spomenuto Ministarstvo. Samo ove godine preko raznih programa i projekata u Novi Marof, s nacionalne razine, stiglo je oko 6 milijuna kuna. Zahvaljujem središnjoj vlasti i resornim ministarstvima na suradnji koja će se prema najavama u ovakvom obimu nastaviti i idućih godina – zaključio je Jenkač.

Rok za dovršenje radova uređenje dijela stare i izgradnje nove rasvjete je 90 dana od dana potpisivanja ugovora uz eventualno produljenje roka ukoliko će vremenski uvjeti to zahtijevati.

TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing