radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Poznati su dobitnici nagrada Grada Varaždina

29.11.2017. 15:27:28
Varaždinski gradski vijećnici su na sjednici Vijeća jednoglasno prihvatili da se nagrade za životno djelo Grada Varaždina uruče prof. emer. Tihomiru Hunjaku, posthumno novinaru Borisu Ratkoviću te osnivaču Centra izvrsnosti Branku Topiću.

Nagradu Grada Varaždina dobit će književnik Ernest Fišer, izv.prof.dr.sc. Goran Kozina te sportaš Istok Rodeš, a plaketu Grada Varaždina Biciklističko društvo “Sloga” Varaždin, Krešimir Plantak Večerin, Pučko otvoreno učilište Varaždin, Vijeće srpske nacionalne manjine u gradu Varaždinu, Udruga savjetovališta “Uz tebe sam” te Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin.

Medalja Grada Varaždina dodijelit će se Mariji Brozd, Mirjani Dučakijević, doc.dr.sc. Bojanu Đurinu, Damiru Huljevu, Branku Ivankoviću, prof.dr.sc. Alojzu Jembrihu, Franji Likaru te Draženu Vinceku.

SDP-ova gradska vijećnica Gordana Marsenić je prilikom rasprave ukazala kako je netko od ovogodišnjih laureata već primio javno priznanje Grada Varaždina. Pritom je mislila na Ernesta Fišera koji je 2003. primio nagradu Grada Varaždina za životno djelo za svoj značajan književni, kulturološki i novinarsko-publicistički rad.
- Građani bi mogli steći dojam da je netko preplaćen za javno priznanje Grada - napomenula je Marsenić, a gradonačelnik Ivan Čehok je kratko odgovorio da se svaka nagrada dodijeljuje za određenu kategoriju.

Gradski su vijećnici jednoglasno podržali sklapanje povelje prijateljstva između Varaždina i Vukovara
-Mislim da je svima nama stalo do toga da potvrdimo prijateljstvo s Gradom Vukovarom i radi onih svih i zbog onih svih koji su nekada branili, a znate da proporcionalno broju stanovnika, osim Vukovaraca, najviše je Varaždinaca branilo Vukovar.  To prijateljstvo je potvrđeno i isklesano, kako bi to rekao Branko Ćopić, u živoj vatri – kazao je Čehok te zamolio vijećnike da prihvate prijateljstvo.

TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing