radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Lifestyle

Odabrani su najljepši školski vrtovi

27.11.2017. 13:59:06
Završen je odabir najljepših školskih vrtova u  Hrvatskoj, koji već 23 godine provodi HRT u sklopu ekološko-obrazovnog projekta „Najljepši školski vrtovi“.
Srednja škola Ludbreg osvojila je prvo mjesto u kategoriji očuvanje tradicijskih uzgoja, a u istoj kategoriji treće mjesto osvojila je Osnovna škola iz Ljubeščice. U kategoriji najljepši vrtić, Dječji vrtić Maja Pčelica iz Donjeg Ladanja osvojio je drugu nagradu. Priznanje za najboljeg početnika dobio je Dječji vrtić Zeko iz Cestice, a Osnovna škola Visoko za kontinuitet ljepote okoliša.

Ove godine se na natječaj za projekt „Najljepši školski vrtovi“ javilo više od stotinu odgojno-obrazovnih ustanova diljem Republike Hrvatske, a s područja Varaždinske županije njih čak 13.

Projekt se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i brojnih privatnih donatora.

Na dodjeli nagrada i priznanja u ime Varaždinske županije bila je i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, koja je izrazila uvjerenje kako će i sljedeće godine biti mnogo natjecatelja iz Varaždinske županije, te kako ne sumnja da će njihov trud ponovno biti nagrađen.

TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing