radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Zabava i događanja

Ovog vikenda je Izložba malih životinja u Graberju

24.11.2017. 16:03:09
Udruga za uzgoj i zaštitu malih životinja "Varaždin 2011" i Hrvatski savez udruga uzgajivača malih životinja organiziraju 12. državnu izložbu hrvatskih pasmina malih životinja i 6. međunarodnu izložbu malih životinja koja će se održati ovog vikenda u sportskoj dvorani Graberje, balon 1, u Varaždinu.

Na izložbama biti će izloženo preko 1100 eksponata koje će izložiti 138 izlagača iz Slovenije, Srbije i Hrvatske. Bit će prikazano preko 50 vrsta golubova, tridesetak vrsta peradi, tridesetak vrsta kunića, dvadesetak vrsta ptica, desetak vrsta zamorčića kao i nekoliko vrsta gmazova.

Po prvi puta na našim prostorima će biti prikazana jedna od najskupljih kokoši na svijetu, kokoš iz Sumatre koja je potpuno crne boje, a bit će prikazana i najmanja vrsta kokoši na svijetu Serama iz Indonezije te mnogo drugih egzotičnih primjeraka. Danas će izložba biti otvorena od 15 do 20 sati, sutra od 8 do 20 sati, a u nedjelju od 8 do 13 sati. Pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, Varaždinska županija i Grad Varaždin.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing