radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

"Noć kazališta" u HNK-u Varaždin

24.11.2017. 13:28:56
Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu i ove se godine uključilo u manifestaciju Noć kazališta. Sutra će se u kazališnoj zgradi odvijati nekoliko programa i u prijepodnevnim i u večernjim satima, a intendantica Jasna Jakovljević najavljuje posebnost ovogodišnje Noći kazališta u Varaždinu.

-Ovaj put je Hrvatsko narodno kazalište odlučilo da održi jednu vrstu edukacije o tome kako nastaje kazalište, lutkarsko kazalište, predstava i slično - rekla je Jakovljević. U 11 sati će se na velikoj sceni održati tehnička i rasvjetna proba za predstavu Palikuće.
- Tom prilikom će govoriti naš redatelj Kunčević i cijela njegova tehnička ekipa, ekipa koja radi svijetlo i ton. Ovaj put će oni biti glumci, odnosno odglumiti kako nastaje predstava. To je jedna stvar koju publika dosad nije imala priliku upoznati – kazala je Jakovljević.

U isto vrijeme, u 11 sati, voditelj Lutkarske radionice Dubravko Torjanac će pokazati kako nastaje lutkarska predstava, a u Koncertnoj dvorani će Zbor i orkestar Glazbene škole u Varaždinu održati koncert pod nazivom Pripremamo se za Božić, na kojem će također pokazati kako se priprema jedan koncert. Noć kazališta nastavlja se u Produkciji Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu u 16 sati u Klubu Europa media. Predstavu U mir i ljubav vjerujem izvest će Skupina Frendići, a predstavu Nikad nije kasno Skupina Trepavice pod umjetničko-pedagoškim vodstvom Renate Eldan. U 18 sati na Sceni Zvonimira Rogoza Jagoda Kralj Novak izvest će svoju Cabaret predstavu Singerica. Na ovu predstavu dolaze posebne gošće, najavljuje intendantica Jakovljević
- Ja sam došla na ideju da gospođe iz Kamenskog iz Udruge Kamenski pozovemo tog dana i počastimo ih sa predstavom Singerica, a singerica je njihov radni alat. Dolaze i djelatnice iz Varteksa. Tom prilikom će se i upoznati. – rekla je Jakovljević.

Za kraj Noći kazališta publika će moći uživati u dva koncerta – u 20 sati u Koncernoj dvorani nastupit će mladi solisti Gabrijela Deglin, sopran i Roman Mamontov, tenor uz klavirsku pratnju Vesne Leljak. U 22 sata počet će u Rogozu funk soul jazz koncert The Playboysa. Publika će također sutra od 10 do 17 sati u predvorju Velike koncertne dvorane i Velike scene moći razgledati izložbu plakata Borisa Bućana.

Ulaz na sve sutrašnje programe tijekom Noći kazališta je besplatan.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing