radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Zabava i događanja

Najavljen Advent u Varaždinu

23.11.2017. 11:51:44
Najavljen je Advent u Varaždinu koji će odvijati od 2. prosinca pa sve do 15. siječnja.
Već danas je na Korzu postavljen bor, a u adventsko vrijeme u široj gradskoj jezgri posjetitelje će, osobito one najmlađe, zabavljati preko stotine programa.
Uz vlakić Djeda Mraza, bogatu ugostiteljsku ponudu i glazbeni program, na Bijelom Korzu bit će božićna šuma, adventske kućice a organizirani su i brojni koncerti, od kojih izdvajamo Scifidelity Orhestra, The Frajle i Zsa Zsa.

- Ove godine nam se pridružuju i varaždinski obrtnici koji će izložiti svoje proizvode na Korzu. Dakle, bit će veći broj kućica, bit će pozornica na kojoj će se prijepodnevni program održavati od 11 sati, a večernji program od 19 sati. Posebno me veseli to smo se proširi i na Stančićev trg gdje će glazbeni porgram biti petkom od 19 sati-  rekla je Jelena Toth, direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina.
Na Stančiću će nastupiti jamIT, Neki novi klinci – Balašević tribute band, Trnje i Ex Zodiac band. Na Kapucinskom trgu bit će kao i prijašnjih godina klizalište, kuća Djeda Mraza, Fun zona za sve navijače Europskog prvenstva u rukometu, doček Nove godine uz Dobre vibracije, a točno u ponoć u Novoj godini krenut će i 40. novogodišnja utrka.
- Prijave idu već deset dana, otvorena je online prijava na stotinka.hr za sve one koje žele utrčati u Novu godinu. Prijave se mogu napraviti na licu mjesta sat vremena prije početka utrke. Riječ je o 40. tradicionalnoj, međunarodnoj utrci, rekreaciji i neobičnom ulasku u Novu godinu – rekao je Patrik Košćak, tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Bit će održane brojne predstave, izložbe, koncerti, pjesnička druženja i tribine.
- Mi smo malo stagnirali, dok su nas drugi gradovi prerasli i ponudom i novčano. Mislim da je Varaždin doista primjereno i idealno mjesto za organizaciju adventa. Ja vjerujem da ćemo ovih godina pred nama, ako nam Bog da zdravlja i Maja Božja Bistrička penez, uspjeti dići taj advent – rekao je Ivan Čehok, gradonačelnik Varaždina.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing