radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Kreće Aglomeracija Novi Marof

20.11.2017. 15:34:35
U prostorima Kulturnog centra 'Ivan Rabuzin' u Novom Marofu, potpisan je ugovor o izradi projektne dokumentacije – Aglomeracija Novi Marof koju će izraditi Institut za ekološki inženering d.o.o. iz Maribora, u vrijednosti oko 1 milijun i 679 tisuća kuna bez PDV-a.

Područje obuhvata projekta uključuje naselja Gornje Makojišće, Grana, Ključ, Krč, Madžarevo, Novi Marof, Orehovec, Oštrice, Gornje Presečno, Donje Presečno, Remetinec, Možđenec i Strmec Remetinečki. 

- Velika investicija na području Novog Marofa. Nadamo se da će sve biti u roku projektirano. Rok je relativno kratak, ali evo projektanti imaju iskustva i znaju na koji način trebaju raditi. Mi i Varkom smo tu podrška. Komuniciramo i sa našim sugrađanima i nadamo se da će sugrađani imati razumijevanja u ovoj fazi projektiranja i pogotovo kasnije u fazi izgradnje – rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Cjelokupan projekt će se u 85 postotnom iznosu financirati iz Operativnog programa Konkurentost i kohezija EU, dok će ostatak troškova pokriti Varkom i Grad Novi Marof.
- Prema studiji izvedivosti predviđena je izgradnja oko 63 kilometara novih  cjevovoda sa 21 crpnom stanicom,  izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda kapaciteta 12.000 ES (ekvivalent stanovnika), koji pokriva i industriju i domaćinstva.  Uređaj 3. stupnja će se gradit, dakle, pročišćena voda bit će spremna za ispuštanje u vodotok, a vrijednost cjelokupnog projekta je više od 107 milijuna i 873 tisuće kuna – rekao je Marijan Cesarec.
Projekt bi trebao dovršen do 31. prosinca 2023. godine.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing