radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Opozvan je direktor Piškornice Jozinović

20.11.2017. 14:55:55
Na izvanrednoj sjednici Skupštine društva „Piškornica - regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske“, koja je održana danas u Koprivničko-križevačkoj županiji donesena je odluka o opozivu direktora Mladena Jozinovića i dan je nalog Nadzornom odboru da regulira njegov radno-pravni status.

Izvanredna sjednica Skupštine bila je hitna reakcija suvlasnika, četiriju županija i Općine Koprivnički Ivanec nakon što je u javnosti otkriveno da je Jozinović, kao direktor tvrtke Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica, u kojoj prima mjesečnu neto plaću od 18.500 kuna, osnovao tvrtku kćer Piškornica sanacijsko odlagalište za naplatu odlaganja otpada, u njoj samog sebe postavio za direktora te si potpisao pravo na dodatnih 10 tisuća kuna mjesečne naknade, ali i bonus od 10 posto dobiti, što iznosi milijun kuna bonusa.   
Sve odluke na izvanrednoj Skupštini o opozivu direktora jednoglasno su donijeli članovi Skupštine, župan Koprivničko križevačke županije Darko Koren, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar i župan Međimurske županije Matija Posavec te načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović.

Tražili smo i povrat bonusa, a ujedno smo donijeli odluke o daljnjem funkcioniranju društava „Piškornica“ i „Piškornica sanacijsko odlagalište“. Diplomiranog pravnika Mladena Ružmana smo imenovali za direktora. Dogovorili smo redovnu sjednicu Skupštine društva sljedeći tjedan, na kojoj ćemo regulirati ostale akte koji su potrebni za nesmetano funkcioniranje društva. Ide se u pravcu razdvajanja uprava Piškornice d.o.o. i Pišornice sanacijsko odlagalište - rekao je župan Koren.

I župan Čačić je istaknuo da su u kriznoj situaciji reagirali u najkraćem mogućem roku.
- Daljnje odluke ćemo donijeti nakon što dobijemo izvješće naših revizora koji su počeli s radom – naveo je Čačić.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing