radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

U Cestici dodijeljene 65 stipendije

20.11.2017. 09:42:36
Načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj potpisao je 65 ugovora o stipendiranju sa studentima s područja Općine. Studenti koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije mjesečno će primati 300 kuna stipendije, a oni koji studiraju drugdje u Hrvatskoj ili u inozemstvu 500 kuna mjesečno.
- Jako sam zadovoljan što Cestica iz godine u godinu ima sve više studenata. Primjerice, 2001. godine imali smo šestero studenata, a danas ih je više od 80. Osim studentima druge i viših godina studija, dodjeljujemo i pet brucoških stipendija, a treba reći da nisu svi studenti prve godine ostvarili pravo na stipendiju. Sve u svemu, imamo mnogo studenata, a to znači da su mladi uhvatili ritam sa zahtjevima suvremenog tržišta - istaknuo je načelnik Korotaj.

Načelnik Mirko Korotaj je osobito zadovoljan činjenicom da Cestica nema problem sa iseljavanjem stanovnika.
– Zahvaljujući našem pograničnom, geografskom položaju mještani koji odlaze na rad u Sloveniju, Austriju ili Njemačku vraćaju se doma, ovdje grade kuće, stvaraju obitelji. Za novorođene sada izdvajamo 2000 kuna, vrtić sufinanciramo sa 850 tisuća kuna, kupujemo radne bilježnice, pomažemo plaćanje školske kuhinje roditeljima lošijeg imovinskog statusa, plaćamo i prijevoz srednjoškolcima, a evo, dodjeljujemo i stipendije – rekao je načelnik te kao dodatnu mjeru za pomoć mladim obiteljima istaknuo skoru izgradnju POS kuća u nizu.
– Javni poziv je raspisan i vjerujem da će biti zainteresiranih – zaključio je načelnik Mirko Korotaj.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing