radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Čačić i Paljak odali počast vukovarskim braniteljima

20.11.2017. 09:36:54
Župan Varaždinske županije Radimir Čačić i njegov zamjenik Tomislav Paljak sudjelovali su u Vukovaru na komemorativnoj svečanosti u spomen na sve žrtve Vukovara.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trpinjskoj cesti i kod Borovo Commerca iskazali su zahvalnosti poginulim braniteljima, među kojima i Vjekoslavu Cerovečkom, posljednjem zapovjedniku obrane Borova naselja, ujedno i zapovjedniku Zasebne postrojbe Policijske uprave varaždinske. Prisustvovali su i članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije te članovi ŽZU HVIDR-e Varaždinske županije, kao i predstavnici PU varaždinske.

Potom su se pridružili Koloni sjećanja zajedno s predstavnicima državnog vrha te predstavnicima gradova i županija iz cijele Hrvatske.
- Danas odajemo počast gradu heroju, gradu koji je pretrpio veliku bol i čiji su građani doživjeli veliku patnju. Prisjećamo se i hrabrih branitelja iz Varaždinske županije, koji su položili živote u obrani Grada Vukovara i okolice. Na današnji dan poginuo je Vjekoslav Cerovečki, zapovjednik Zasebne postrojbe PU varaždinske. Odajemo mu poštovanje, a njegova uloga nikada neće biti zaboravljena, kao ni ostalih pripadnika Zasebne postrojbe. Oni su među prvima otišli na vukovarsko bojište i bili tamo do posljednjeg dana. Neka im je vječna hvala – istaknuo je župan Čačić.

Delegacija Županije je zajedno s Hrvatskom zajednicom županija položila vijenac i na Memorijalnom groblju.
 

TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing