radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Sport

19 gimnazijalaca odlazi na Gimnazijadu u Maroko

17.11.2017. 13:48:17
Druga gimnazija Varaždin izabrana je da sa svojom školskom ekipom sudjeluje i predstavlja Hrvatsku na ISF Gimnazijadi 2018. godine koje će biti održana u marokanskom Marrakechu, između 2. i 9. svibnja.

- Hrvatsku će predstavljati 19 varaždinskih gimnazijalaca, Rahela Leščak i Marta Novak natjecat će se u atletici, Jakov Igrec, Martina Štefinec, Lea Ćelić i Mirta Piskač predstavljat će hrvatske boje u plivanju, u hrvanju će nastupiti Iva Gerić i Edi Kelemenić, a u tenisu Maks Kostić Ferček, Juraj Koščec, Leon Gotić, Ivana Bajs i Doris Ptiček. U biciklizmu za medalje će se boriti Nikola Vinko i Karla Kožić, u karateu Huzjak Jana i Dorian Kalajdžija, a u streličarstvu Tihana Kovačić – rekla je ravnateljica Zdravka Grđan te dodala da uz varaždinsku gimnaziju, na Gimnazijadi nastupaju i učenici iz Zagreba, Osijeka i Pule.

Osim natjecanja, za vrijeme održavanja Gimnazijade organizirat će se Dan kulture i Dan nacija gdje će svaka država predstavljati baštinu i kulturu svog naroda.

- Ja bih želio da vi to shvatite ozbiljno. Da shvatite da idete na ozbiljno natjecanje, kao i kada se natječete u vašim klubovima i reprezentacijama, da idete ostvariti što bolji rezultat - rekao je Alen Runac, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije.
Njihov odlazak na Gimnazijadu podržat će i Varaždinska županija, a zamjenik župana Tomislav Paljak tom je prilikom natjecateljima zaželio puno uspjeha.

TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing