radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

O radu i djelu fra Hadrijana Franje Boraka

17.11.2017. 11:15:16
U organizaciji Hrvatske kapucinske provincije svetog Leopolda Bogdana Mandića, Općine Cestica i župe Uzvišenja sv Križa Križovljan večeras će se OŠ Cestica održati predstavljanje zbornika radova Život i djelo Hadrijana Franje Boraka (1915.-1993.)

O knjizi će govoriti dr. sc. Anto Barišić, OFMCap. – Zagreb, urednik zbornika, prof. dr. sc. Vinko Škafar, OFMCap. – Maribor, doc. dr. sc. Andrea Filić – Zagreb, p. Bono Zvonimir Šagi, OFMCap. – Varaždin i Franjo Talan.

U sklopu predstavljanja nazočnima će se obratiti ravnateljica škole Nevenka Turščak, vlč. Zorislav Šafran, načelnik Mirko Korotaj i fra Jure Šarčević, OFMCap., provincijal Hrvatske kapucinske provincije iz Zagreba.

Izvest će se i prigodni kulturno - umjetnički program u kojem će sudjelovati Ženska klapa Angeluš, Muški zbor župe Križovljan i Ženski pjevački zbor Stellarium  iz Cestice.

Zbornik radova tiskan je na 360 stranica, a uz dvadesetak znanstvenih, stručnih i istraživačkih radova u knjizi su objavljeni i brojni dokumenti i svjedočenja vezanih uz rad i djelovanje fra Hadrijana, kako onog u Domovini tako i u Rimu, i ostalim mjestima gdje je živio i radio. Ulaz je slobodan.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing