radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

Predsjednica ugostila izaslanstvo VBV-a

16.11.2017. 14:09:01
Izaslanstvo Varaždinskih baroknih večeri i Grada Varaždina, u kojem su bili ravnatelj Festivala Davor Bobić, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i Raymond Rojnik, organizator VBV-a, na Pantovčaku su se susreli s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.
S obzirom na brojne državničke dužnosti predsjednica, koja je i stalna pokroviteljica varaždinskog baroknog festivala nije nazočila ovogodišnjim koncertima, pa je susret u Uredu predsjednice bio prilika za sumiranje još jednog uspješnog festivala s Mađarskom kao zemljom partner. Gosti iz Varaždina predsjednicu su upoznali i s pripremama za iduću godinu i 48. izdanje VBV-a kada će zemlja partner biti Japan.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izrazila je zadovoljstvo što će barokni festival u 2018. biti i središnji dio obilježavanja 25. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Japana. Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok pozvao je predsjednicu Grabar Kitarović da u blagdansko vrijeme posjeti Varaždin, a ona je izrazila nadu kako će iduće godine posjetiti barem jedan od koncerata na Baroknim večerima.
-Iznimno nam je drago što smo imali prigodu susresti se s predsjednicom Grabar Kitarović koja je i pohvalila naše napore da upravo kulturom snažnije povezujemo našu domovinu sa zemljama u inozemstvu, pa i dalekim Japanom, iz kojeg očekujemo odlične glazbenike koji će našoj festivalskoj publici pokloniti nesumnjivo nova glazbena barokna otkrića i pokazati kako se barokna glazba izvodi u dalekoj zemlji „izlazećeg Sunca“- istaknuo je nakon susreta na Pantovčaku ravnatelj Festivala Davor Bobić.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing