radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

Proglašeni su najčitatelji u 2017. godini

15.11.2017. 13:29:35
Gradska knjižnica i čitaonica "Metel Ožegović" proglasila je najčitatelje u 2017. godini. Svečanost dodjele priznanja održana je na Odjelu za mlade i Odjelu strane literature u Vili Bedeković.

Na odjelu za odrasle u kategoriji umirovljenika najviše naslova je pročitala Zdravka Jagetić -Kišasondi, a u kategoriji odraslih najviše knjiga je pročitala Dubravka Sambolec. Među studentima najviše knjiga je pročitala Lidija Zorman, studentica menadžmenta i sporta na Međimurskom veleučilištu, a među srednjoškolcima najviše knjiga je pročitala Marinela Blaži, učenica 3. razreda Medicinske škole.
Na odjelu za djecu, u kategoriji višeg uzrasta osnovne škole, 92 naslova je pročitao Vito Mudri koji polazi 7.b razred 6. osnovne škole, u kategoriji nižeg uzrasta najviše knjiga je pročitao Pavel Horvat, iz 4.c razreda 1. osnovne škole, njih 87, a u kategoriji predškolskog uzrasta najviše knjiga je posudila Marija Jandrijević, čak 189.

Osmero dobitnika priznanja u Knjižnici je posudilo 1096 knjiga, rekao je ravnatelj Mario Šoštarić.
- Drago nam je što su prepoznali našu ulogu i što su bili aktivni, pogotovo naši školarci i studenti i svi oni kojima knjiga puno znači u procesu obrazovanja i pripremi za daljnji život. Nastojimo održati broj članova kao i proteklih godina, stoga u toku Mjeseca knjige imamo akciju besplatnog upisa za 70 nagrađenih učenika srednjih škola, te besplatan upis za učenike prvih razreda osnovnih škola u Varaždinu – rekao je Šoštarić.
Ipak, njihov primjer ne slijede baš svi. Ravnatelj Šoštarić tom je prilikom kazao da se broj članova u ovoj godini smanjio zbog emigracije brojnih Hrvata, pa i Varaždinaca. Osim toga, mladi svoje slobodno vrijeme provode na pametnim telefonima, računalima i tabletima, surfajući po Internetu.

Dodjela priznanja najčitačima održava se svake godine u povodu Mjeseca knjige, a ovogodišnjoj svečanosti nazočila je i Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina.
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing