radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Potpisan i treći ugovor za obnovu škola

15.11.2017. 12:36:35
U Županijskoj palači u Varaždinu danas je  potpisan i treći ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi škola, čiji osnivač je Varaždinska županija, a koji se financiraju bespovratnim sredstvima iz EU fonda za regionalni razvoj. 

Nakon Srednje škole Novi Marof i Osnovne škole Veliki Bukovec, energetska obnova počinje i u Osnovnoj školi Franje Serta Bednja. U prisustvu župana Radimira Čačića i zamjenika župana Tomislava Paljaka, ugovor o izvođenju radova potpisali su ravnateljica OŠ Bednja Sanja Majcen i direktor Gradisa iz Čakovca Nenad Matjačić, tvrtke koja je izabrana za izvođača radova nakon postupka javne nabave.

I taj projekt je odobren u okviru poziva Energetske obnove zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama, a partner na projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta je 1,7 milijuna kuna, od čega se bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira gotovo 60 posto ili 837.459 kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU izdvojit će 543.267 kuna, a iz županijskog proračuna će biti osigurano 381.838 kuna. Zahvaljujući tome, u OŠ Bednja će biti obnovljen stari dio škole, a dosadašnja potrošnja energije će biti smanjena 69 posto na godišnjoj razini. Na starom dijelu zgrade škole bit će postavljene toplinska ovojnica i toplinska izolacija, zamijenjena će biti postojeća stolarija, a ujedno će biti ugrađeni toplinski kolektori te postavljena regulacija grijanja. Rok izvedbe radova je 30. siječanj 2018. godine.

Uz Srednju školu Novi Marof, OŠ Veliki Bukovec i OŠ Bednja, energetski će biti obnovljena i Osnovna škola Novi Marof, a ukupno će biti uloženo gotovo 9 milijuna kuna. Od toga je gotovo četiri milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fonda, 2,8 milijuna iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, dok će iz županijskog proračuna biti izdvojeno dva milijuna kuna. U pripremi je još deset projekata energetske obnove škola.TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing