radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Zabava i događanja

Martinje proslavili i u Novom Marofu

13.11.2017. 11:10:40
Udruga vinogradara i voćara "Pinta", u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Novog Marofa i tamošnjim Pučkim otvorenim učilištem, i ove je godine organizirala "Martinje v Marofu" koje je u subotu, ispred Kulturnog centra "Ivan Rabuzin", dovelo više stotina mještana tog grada. Krštenje mošta prema Križevačkim štatutima predvodio je ceremonijal-mešter Krunoslav Čolo. Uz krštenje moglo se uživati u degustaciji mladog vina, kestena, kotlovine i raznih drugih martinjskih delicija.

– Naša Udruga vinogarada "Pinta" već tradicionalno povodom Martinja organizira manifestaciju "Martinje v Marofu" koja je jako lijepo primljena od građanstva. To nam daje poticaj da svake godine još nešto malo dodamo, unaprijedimo novim sadržajima – rekao je predsjednik Udruge vinogradara i voćara "Pinta" Dragutin Košćak. Ujedno se osvrnuo i na aktualnu vinogradarsku godinu.

– Mi vinogradari zadovoljni smo ovom vinogradarskom godinom. Bilo je puno sunca i grožđe je tehnološki sazrelo na vrijeme, čak i dva tjedna ranije, stoga očekujemo "dobar rezultat" u podrumu, a to znači i dobro vino – zaključio je Košćak.

Priliku da zajedno s brojnim sugrađanima bude na krštenju mošta nije propustio novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač koji je pohvalio napore organizatora.

Priliku da predstave svoje proizvode dobili su OPG-ovi s područja Novog Marofa. Moglo se naći ponešto za svakoga pa čak i za "najzahtjevnije" gurmane. "Martinje v Marofu" završeno je tradicionalnim "Martinjskim balom" u restoranu "Ključice".


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing