radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Proglašeni su najčitači među učenicima

10.11.2017. 15:10:58
Danas je u skupštinskoj dvorani Županijske palače obilježen Dan hrvatskih knjižnica. U sklopu svečanosti proglašeni su najčitatelji uz školskih knjižnica u protekloj školskoj godini.
Domagoj Obadić, učenik 4. razreda prirodoslovne gimnazije na Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi u Varaždinu.
- Ja generalno volim umjetnost i mislim da je čitanje jedan od najljepših oblika umjetnosti. Budući da sam glazbenik, svaka nova knjiga i svaka pjesma koju pročitam su nova inspiracija – rekao je Obadić.

Knjižničarka Emina Husnjak iz Osnovne škole Ivana Rangera u Kamenici smatra da učenici čitaju premalo i da ih treba poticati na čitanje.    
- Danas više čitaju izvan lektire. Više čitaju aktualne romane, vezane uz današnjicu. Zadnje aktualni romani su bili Gregov dnevnik, Tajni dnevnik Adriana Molea, Vidimo se na fejsu, djela aktualnih pisaca  - rekla je Husnjak.

Prigodne nagrade najčitateljima među učenicima uručio je pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport  Miroslav Huđek.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing