radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Lifestyle

Prijem za učiteljicu Leu Lesar -Dolenc

10.11.2017. 09:26:26
U Županijskoj palači u Varaždinu priređen je prijem za učiteljicu njemačkog jezika iz Vidovca Leu Lesar-Dolenc kojoj je nedavno uručen njemački savezni orden za zasluge.

Učiteljici Lei Lesar - Dolenc čestitao je zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak na dobivenom ordenu, ali i na istaknutom dugogodišnjem pedagoškom i kulturnom angažmanu te na promicanju suradnje na području njemačkog jezika i kulture.
- Pokrenuvši mnoge projekte kao što je međunarodni kazališni festivali u HNK Varaždin (Dramske igre na njemačkom jeziku), Europski dan jezika u Varaždinskoj županiji te casting show „Max sucht den Superstar“, učiteljica je odvojila i veliki dio svog slobodnog vremena kako bi promovirala njemački jezik i to jako uspješno. Posebno treba pohvaliti njezin pozitivan odnos prema učenicima kojima predaje i kojima prenosi znanje – rekao je zamjenik župana Paljak.

Učiteljica Lea Lesar – Dolenc se zahvalila na prijemu te dodala kako joj je njemački jezik veselje i životna profesija te kako joj je ovo priznanje veliki podstrek za daljnji rad i aktivnosti.
- Ovo odličje je zapravo priznanje svim mojim kolegama i kolegicama koji predano rade na promoviranju njemačkog jezika i kulture- rekla je Lesar – Dolenc.

Podsjetimo, orden Križ za zasluge na vrpci Reda za zasluge Savezne Republike Njemačke predstavlja najviše nacionalno priznanje koje predsjednik Savezne Republike Njemačke dodjeljuje za zasluge koje služe općem dobru, a učiteljici Lesar-Dolenc je taj orden uručio njemački veleposlanik u Republici Hrvatskoj Thomas E.Schulz u sjedištu Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Zagrebu.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing