radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

U palači Sermage izložba Ljubomira Levačića

08.11.2017. 12:52:23
Od danas pa do 3. prosinca ove godine, u  Galeriji starih i novih majstora Gradskog muzeja Varaždin u palači Sermage može se razgledati izložba akademskog slikara Ljubomira Levačića.

Na izložbi su zastupljene slike, objekti, prostorne instalacije i fotografije javnih plastika, koje kroz monografski prikaz ilustriraju umjetnikovo dugogodišnje, kontinuirano i plodno stvaralaštvo od akademskih dana do danas. Iz izloženih radova iščitavaju se autorove osnovne odrednice stila, građenog na geometrijskim postulatima, na tragu minimal arta, čistih, jasnih i sintetiziranih formi.

Ljubomir Levačić rođen je u Čakovcu, diplomirao je slikarstvo na ALU u Sarajevu, gdje je završio i poslijediplomski magistarski studij slikarstva. Poslijediplomski doktorski studij hrvatske kulture apsolvirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu te je autor nekoliko javnih plastika u Hrvatskoj i Austriji. Nagrađivan je za slikarska ostvarenja. Član je HDLU-a Zagreb i predstojnik Katedre umjetničkog područja Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te pročelnik Odsjeka u Čakovcu.

Organizatori izložbe su GMV i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Prema želji autora, umjesto otvorenja izložbe priređuje se svečano predstavljanje monografije Ljubomir Levačić, i to u sklopu Srijede u Muzeju koja je na rasporedu 22. 11. 2017. godine.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing