radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

100 godina varaždinskog POU

06.11.2017. 14:29:57
Pučko otvoreno učilište u Varaždinu obilježava 100 godina od početka provođenja pučkih predavanja u Varaždinu i okolici. Tim povodom je u Kinu Gaj održana panel rasprava o cjeloživotnom učenju i obrazovanju odraslih.

- Ovo je zaista velika obljetnica. Zahvaljujući osnivačima Pučkog otvorenog učilišta, između ostaloga Franju Košćecu i ostalim sveučilišnim, odnosno gimnazijskim profesorima, imamo danas ovako vrijedne gradske ustanove.  U proteklih 100 godina ova je institucija iznjedrila puno pojedinaca koji su stekli određene kvalifikacije, dodatna znanja i znanja koja su im pomogla u njihovom zapošljavanju - rekla je ravnateljica Učilišta Lana Velimirović Vukalović.

O primjeru dobre prakse među poslodavcima koji kroz kontinuirane edukacije ulažu u sebe i svoje djelatnike govorila je Petra Mesarić Horvat, direktorica tvrtke ImpactTeam. U Kinu Gaj je predstavljena i izložba koju je Pučko otvoreno učilište pripremilo u suradnji s Državnim arhivom u Varaždinu i Gradskim muzejom Varaždin, a kojom se prikazao razvoj i rad ove ustanove kroz proteklih 100 godina. Manifestaciji je nazočio i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing