radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Lifestyle

Lovci obilježili dan svog zaštitnika - Sv. Huberta

06.11.2017. 13:32:31
Svečanom povorkom  s kočijama, konanjicima, kuburašima te Svetom misom u Svetištu koju je u Svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, lovci iz cijele Hrvatske proslavili su svog zaštitnika – Sv.Huberta.

Obilježavanju je uz predsjednika Hrvatskog lovačkog Saveza Đuru Dečaka, predsjednika Lovačkog saveza Varaždinske županije Ivana Kutnjaka, dogradonačelnice Ludbrega Renate Potočnik te županijskog vijećnika Krešimira Horvata prisustvovao i župan Varaždinske županije Radimir Čačić koji je na prigodnoj svečanosti u sportskoj dvorani istaknuo važnost lovaca u očuvanju prirode.

- Hrvatska je poznata lovačka destinacija u cijeloj Europi, a najbolja mjesta okupljanja su upravo sajmovi, te je jedan od najboljih i najposjećenijih upravo varaždinski. Čak 1500 članova nekoliko Lovačkih udruga u našoj Županiji govori u prilog tome da je lovstvo popularno, a treba se prisjetiti kako se početkom Domovinskog rata država branila i lovačkim puškama i tu je bio doprinos lovaca – rekao je župan te svim lovcima čestitao njihov dan.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing