radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Zabava i događanja

Udruga "Nada" provela projekt "OpenYourHeart"

02.11.2017. 10:43:54
Udruga udomitelja i obiteljskih domova „Nada“ Ivanec u partnerstvu s Crvenim krstom Sombor i Klubom rejniških družin Maribor  provela je međunarodni projekt razmjene mladih „OpenYourHeart“.

Projekt se provodio od 1. svibnja do 31. listopada, a financiran je iz EU programa Erasmus+. Cilj projekta bio je osvijestiti ulogu mladih u boljem razumijevanju migrantske krize. Središnja aktivnost projekta bila je razmjena mladih koja je ljetos održana u Novom Vinodolskom.

Stella Mateša, voditeljica projekta ističe kako je u samoj razmjeni mladih sudjelovalo  60-ero mladih iz Hrvatske, Srbije i Slovenije, koji su kroz projekt učili o uzrocima, tijeku i posljedicama migrantske krize. Upoznavali su se s različitim kulturama, osvještavali o predrasudama i diskriminaciji te štetnim posljedicama govora mržnje. Poseban naglasak stavili su na razvoj volonterstva i humanitarnog djelovanja s ciljem postizanja pozitivnih promjena u društvu.

Sudionici razmjene mladih, u najvećem broju mladi iz udomiteljskih obitelji iz Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije, fotoaparatom i kamerom pratili su sve aktivnosti, rezultat čega je njihov autorski video uradak koji su povodom Međunarodnog dana mira prikazali svojim vršnjacima u Osnovnoj i Srednjoj školi u Ivancu.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing