radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Položeni vijenci i zapaljene svijeće

31.10.2017. 13:15:55
Povodom sutrašnjeg Blagdana Svih svetih, izaslanstvo Varaždinske županije, u kojem su bili zamjenici župana Tomislav Paljak i Robert Vugrin, predsjednik Županijske skupštine Alen Runac, zatim izaslanstvo Grada Varaždina u sastavu gradonačelnik Ivana Čehok i njegovi zamjenici Sandra Malenica i Zlatan Avar, izaslanstvo Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji, izaslanstva PU varaždinske i Hrvatske vojske,  kao i predstavnici braniteljskih udruga, obitelji poginulih i nestalih branitelja, na varaždinskom su groblju danas položili vijence i zapalili svijeće u spomen na sve preminule građane.

- Danas smo došli zapaliti svijeću svim blagopokojnima, preminulim našim sugrađanima iz Varaždinske županije i naše domovine. Protokolarno smo to odradili na tri mjesta, kod Središnjeg križa, kod Spomen kosturnice na gradskom groblju u spomen na sve poginule antifašiste i kod Križa branitelja poklonivši se svim braniteljima. Cijeli ovaj protokol je vezan uz odavanje počasti svim preminulima, na ovom groblju,  i šire u Hrvatskoj i u Varaždinskoj županiji – rekao je zamjenik župana Tomislav Paljak.

- Mislim da je ovo prigoda da se prisjetimo svih onih koji su kao branitelji oslobodili našu zemlju i koji su zapravo utkali svoje živote u našu neovisnost i u našu slobodu. Ujedno se prisjećamo svih naših stanovnika Grada Varaždina – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok kod Križa branitelja.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing