radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Gospodarstvo

Održano savjetovanje za poljoprivrednike

31.10.2017. 07:47:07
Grad Lepoglava je u suradnji s Varaždinskom županijom, Upravnim odjelom za poljoprivredu i ruralni razvoj te Savjetodavnom službom Varaždin u Lepoglavi  organizirao savjetovanje za poljoprivrednike na kojem su zainteresirani poljoprivrednici informirani o potporama Grada Lepoglave i Varaždinske županije u poljoprivredi i stočarstvu te o mjerama revitalizacije zapuštenih poljoprivrednih površina i sadnji trajnih nasada. Uz mjere i potpore koje su im na raspolaganju, nazočni poljoprivrednici upoznati su i s iskustvima u sadnji bobičastog voća te osnivanju i radu poljoprivredne zadruge.

Gradonačelnik Marijan Škvarić predstavio je gradske potpore u poljoprivredi i stočarstvu. Uz gradske, poljoprivrednici mogu računati i na potpore Varaždinske županije. O njim je govorila Jasna Vresk, stručna suradnica za poljoprivredu u Varaždinskoj županiji, dok je Davor Brečak iz Savjetodavne službe  poljoprivrednicima dao osnovne i konkretne informacije o sadnji trajnih nasada te revitalizaciji zapuštenih poljoprivrednih površina.

Posebnu pažnju sudionika savjetovanja pobudilo je izlaganje najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj 2017. godine, Matije Cetinića Frankosa, koji je podijelio iskustvo u proizvodnji bobičastog voća i funkcioniranju poljoprivredne zadruge. Pomoć kod pripreme i prijave projekata onima koji žele konkurirati za dobivanje potpora u poljoprivredi ovom je prigodom uputio i Turističko kulturno-informativni centar.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing