radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Obnovljena Vinogradska ulica u Jakopovcu

28.10.2017. 19:38:50
Danas je otvorena obnovljena Vinogradska ulica u Jakopovcu, u Općini Jalžabet. Na inicijativu lokalnog stanovništva, obnovljen je gornji sloj ove županijske prometnice koja je bila u vrlo lošem stanju, stoga je obnovljena u dužini od oko 300 metara.

- Riječ je o projektu vrijednom oko 150 tisuća kuna i nije to od nekog povijesnog značaja za državu, no za žitelje ovoga kraja to mnogo znači – rekao je župan.  U Kelemenu je obnovljeno oko 900 metara ceste, za što je utrošeno oko 250 tisuća kuna: Obje investicije financirala je u kompletnom iznosu Županijska uprava za ceste.

Župan je naglasio kako je ukupno u 2017. godini u Općinu Jalžabet investirano 1.750.000,00 milijuna kuna i to je već respektabilan iznos u okviru relativno skromnog budžeta Županijske uprave za ceste.

Saborski zastupnik i predsjednik Općinskog vijeća Općine Jalžabet Josip Križanić pohvalio je suradnju s Varaždinskom županijom i županom Čačićem.

- Imamo puno projekata i jedna smo od najbrže rastućih općina, a siguran sam da ćemo i u realizaciji onoga što još moramo napraviti imati podršku Županije – rekao je Križanić.

Na  svečanosti u Jakopovcu prisustvovali su i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, načelnik Općine Mirko Magić sa suradnicima, predstavnici Županijske uprave za ceste ravnatelj Tomislav Osonjački i predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a i županijski vijećnik Nenad Koščak, županijski vijećnici Vlasta Cindrić, Kristijan Hublin i Krešimir Horvat.

Također okupili su se i brojni mještani Jakopovca koji su izazili zadovoljstvo napravljenim te porazgovarali s županom oko potreba mještana i daljnjih ulaganja u Jakopovec.  


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing