radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Prijem za članove KUD-a "MAK"

27.10.2017. 13:52:21
Zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak primio je članove KUD-a MAK iz Trnovca Bartolovečkog koji su na nedavnom 5. Susretu čuvara hrvatske etno baštine koje je organiziralo hrvatsko kulturno-umjetničko društvo FD „Ruža“ iz Filderstadta osvojilo prvo mjesto u kategoriji koreografiranog folklora i prvo mjesto kao najuspješniji sudionik smotre.

- Apsolutno po svojem značaju, po svojoj veličini, po svom radu i kvaliteti, ovaj KUD zaslužuje da ih se promovira, da im se upute čestitke na njihovom radu. Povod je ovaj zadnji veliki uspjeh u Njemačkoj. KUD "MAK" djeluje od 1998. godine i zaista je izraslo u jednog eminentnog promotora trnovečkog kraja i Varaždinske županije - rekao je zamjenik župana Tomislav Paljak.

Društvo djeluje kroz 6 sekcija, i to mlađa i starija folklorna sekcija, mlađa i starija tamburaška sekcija, pjevački zbor i plesna sekcija, te broji oko 120 aktivnih članova. Starija folklorna sekcija pod vodstvom Tihomira Kukulića i Tibora Büna u Filderstadtu je ponovila prošlogodišnji uspjeh.
-Prošle godine smo se također predstavili u jako dobrom svijetlu, stoga smo i ove godine ponovo dobili poziv. Stručna komisija je odlučila da i ove godine budemo proglašeni najboljima. Predstavili smo se s koreografijom Andrije Ivančana, Pjesmama i plesovima Podravine - Igraju se na nebu zvezdice. Jedan dugogodišnji i kontinuirani rad, prvenstveno i voditelja, na jednoj visokoj razini, je rezultirao ovako dobrim uspjesima. Nadamo se da ćemo i budućnosti ovako lijepo predstavljati Varaždinsku županiju i našu Općinu -rekao je umjetnički voditelj tamburaškog orkestra Tibor Bün.

Prijem je ovjekovječen  zajedničkom fotografijom, a sudionicima natjecanja uručeni su prigodni pokloni.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing