radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Zabava i događanja

Milenkovich i Zagrebački solisti u Varaždinu

27.10.2017. 13:33:48
Violinist Stefan Milenkovich i Zagrebački solisti ponovno zajednički nastupaju u koncertnom triptihu Izazovi života, mini-turneji od tri koncerta koji se održavaju u Zagrebu, Varaždinu i Opatiji s dobrotvornim ciljem potpore ranjivim skupinama mladih.

Varaždinski koncert održat će se večeras od 20 sati u HNK. Na programu će biti Mala simfonija br. 10 u h-molu, Koncert za violinu u e-molu Felixa Mendelssohna, Carmen fantazija, Pabla de Sarasatea te Paganinijeva La Campanella.
- To su skladbe koje su poznate uhu glazbenih ljubitelja klasične glazbe i uvijek ta virtuoznost i Zagrebačkih solista i Stefana Milenkovicha osvoji publiku. Stefan će ovaj puta svirati na jednom divnom instrumentu Guadagninijevoj violini iz 1783. godine tako da će zapravo taj glazbeni doživljaj biti popraćen i sa njegovom virtuoznošću i jednim mudrim i drevnim zvukom zvukom tog glazbenog instrumenta – rekao je voditelj projekt Goran Stojanović.
            
Cilj je ovog koncertnog triptiha Izazovi života oplemeniti i podržati razvoj mladih osoba bez odgovarajuće roditeljske skrbi provedbom programa u Outward Bound Centru Veliki Žitnik pokraj Gospića.    


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing